۲۵ تیر ۱۳۸۸

یک خبر و دو گزارش

دلم می خواهد واقع بین بوده و از نگاه دایی جان ناپلونی و تئوری توطئه حذر کنم ولی با خواندن یک خبر در دو وب سایت با خود فکر می کنم که آیا رژیم جبار آخوندی به گونه ای ارباب خارجی دارد. در روزهای اخیر مطالب زیادی در مورد سیاست پشت پرده دولت انگلیس و همچنین بی بی سی نوشته شده. می دانیم که تلوزیون پرس تی وی که با پول ملت ایران آزادانه در لندن برنامه برعلیه مردم آزادی خواه کشورمان پخش می کند بطور مصلحتی نیز تغییری در سیر خبررسانی اش ایجاد نکرده. بماند قضاوت را می گذاریم بعهده شما. در زیر ابتدا خبر وب سایت رادیو فردا و سپس بی بی سی را بخوانید.

فرانسه: در صورت موافقت همه نامزدها، احمدی نژاد را به رسمیت خواهیم شناخت

رادیو فردا جمعه ۲۶ تیر ۱۳۸۸ تهران ۰۳:۴۶ - 17 ژوئیه 2009

۱۳۸۸/۰۴/۲۶
برنارد کوشنر می گوید: فرانسه در صورتی محمود احمدی نژاد را به عنوان رییس جمهور ایران به رسمیت می شناسد که در جهان همه، بویژه دیگر نامزدهای ریاست جمهوری ایران، در باره آن به توافق رسیده باشند.

وزیر امور خارجه فرانسه که در سنای این کشور سخن می گفت، اظهار داشت: «فرانسه به حمایت خود از جنبش دمکراسی خواهی در ایران که در نتیجه تحولات پس از انتخابات شکل گرفته است ادامه می دهد.»

او گفت: «باید روابط خود را با این جنبش افزایش دهیم و با آنچه درمورد انرژی اتمی در ایران می گذرد مخالفت کنیم.»

آقای کوشنر افزود: «ما شاهد جنبشی هستیم که می تواند برای مردم ایران آینده را نوید دهد.»

مسئول دیپلماسی فرانسه همچنین گفت: «به نظر ما مهم ترین مسئله آن است که در سطوح بالای سلسله مراتب علمای شیعی اختلافات عمده ای پدید آمده است.»

او گفت: «این البته نوعی نبرد قدرت است که در دیگر کشورها واکنش ها به آن مختلف است اما در ایران این نخستین بار پس از سی سال است که چنین اختلافی بوجود آمده است.»

برنارد کوشنر کنار رفتن غلامرضا آقازاده از ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را «بسیار مهم» ارزیابی کرد و گفت: «وی از مقام خود برکنار شده است و این رویداد مهمی است چرا که او به طور علنی از اتهام های آژآنس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران پرده برداشته است.»

خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه خبر داد که غلامرضا آقازاده پس از 12 سال از مقام ریاست سازمان بین المللی انرژی اتمی کناره گیری کرده است. گزارش ها حاکی است که محمود احمدی نژاد استعفای وی را پذیرفته است.

اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه در ساعات اولیه پس از سخنرانی او به گونه ای متفاوت منتشر شد و خبرگزاری فرانسه در متن خبر انگلیسی خود از وی نقل قول کرد که پاریس دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد را به رسمیت می شناسد.

ولی ساعاتی بعد، وزارت امور خارجه فرانسه متنی فرانسوی در اختیار این خبرگزاری قرار داد که در تضاد کامل با متن انگلیسی آن است و آقای کوشنر به رسمیت شناختن دولت دهم را منوط به توافق «همه» کرده است.

اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه یک هفته پس از آن بیان می شود که کميسيون روابط خارجی اتحاديه اروپا اعلام کرده بود در صورتی که ايران راه حل گفت ‌و گو برای حل مسئله نتيجه انتخابات را رد کند، اين اتحاديه وضع تحريم‌ های بيشتر را بررسی خواهد کرد.

بنيتا فررو – والدنر، کميسر روابط خارجی اتحاديه اروپا، گفته بود: «اگر [در جهت حل مسئله انتخابات] اتفاقی نيفتد، راه حل تحريم‌های بيشتر و تشديد تحريم‌های گذشته بار ديگر در اتحاديه اروپا مطرح خواهد شد.»

در همین زمینه، محسن مخملباف، کارگردان سرشناس ايرانی، از پارلمان اروپا خواسته بود برای به رسميت نشناختن انتخابات رياست جمهوری ايران کشورهای عضو اتحاديه اروپا را تحت فشار قرار دهند.

آقای مخملباف به اعضای کميته روابط خارجی پارلمان اروپا گفته بود: دولت محمود احمدی ‌نژاد به همراه روحانيان تندرو، صلح را در خاورميانه به خطر خواهد انداخت.

اين کارگردان ايرانی که به عنوان سخنگوی طرفداران مير حسين موسوی شناخته شده، همچنين گفته بود: ما از اروپا می خواهيم که مسئله به رسميت شناختن محمود احمدی نژاد را معلق کند.

اصل خبر در وبسایت رادیو فردا

کوشنر: چاره ای جز پذیرش دولت ایران وجود ندارد

بی بی سی فارسی به روز شده: 15:42 گرينويچ - پنج شنبه 16 ژوئيه 2009 - 25 تیر 1388

ایران و فرانسه

روابط ایران و فرانسه در یک ماه اخیر تیره شده است

در حالی که فرانسه می گوید محمود احمدی نژاد را به عنوان رییس جمهوری جدید ایران به رسمیت می شناسد، وزارت خارجه ایران در اعتراض به آنچه ضرب و شتم جمع قابل توجهی از مردم فرانسه به دست نیروهای پلیس این کشور خوانده، سفیر فرانسه در تهران را احضار کرد.

خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد که برنارد کوشنر، وزیر خارجه فرانسه، در جلسه سنای این کشور درباره سیاست دولتش در قبال ایران گفت که شکافهایی در سطح رهبری ایران دیده می شود که به گفته وی، نکته مهمی است.

وزیر خارجه فرانسه این اختلافات را نبرد قدرت خواند، اما اذعان کرد کشورش چاره ای جز به رسمیت شناختن دولت بعدی آقای احمدی نژاد ندارد.

آقای کوشنر گفت: "اگر همه (مقامات) در ایران می گویند فلانی رییس جمهوری شده است، واقعا بیهوده و زیانبار است که بخواهیم به تنهایی در جهت مخالف حرکت کنیم."

با این حال وزیر خارجه فرانسه اذعان کرد که جنبش مخالفان آقای احمدی نژاد به حرکت خود ادامه خواهد داد زیرا "در قلب ایرانیان" جا دارد.

بدین ترتیب فرانسه اولین کشور بزرگ اروپایی است که می گوید دولت آینده ایران را به رسمیت می شناسد.

ادامه خبر در سایت بی بی سی فارسی

۲ نظر:

مهدی حافظ گفت...

بسی در شگفتم که رسانه ای با قدمت و حتی محبوبیت بی بی سی باید اینگونه در این لحظه خاص و تاریخی عمل نمایید. نمی دانم چرا. ما انتظار داشتیم کارمندان ایرانی و حتی غیر ایرانی این رسانه با دوراندیشی، واقع بینی و انسان دوستی بلندگوی صداهای خاموش باشند نه خواسته و یا نخواسته غیرمستقیم در راستای منافع عده محدودی آخوند که برکرسی قدرت تکیه زده اند عمل نمایند. حکومت جبار اسلام طالبانی به اندازه کافی بلندگو در اختیار دارد و همه بلندگو ها و کوتاه گوها و صداها را نیز خفه کرده و با بگونه ای در خدمت گرفته است. آیا بی بی سی نیز با پول خریده شده است و یا زور؟

ناشناس گفت...

هی بگید تئوری توطئه مال آدم های پارونویدی است. بخوانید:

منبع بی بی سی فارسی: روزنامه تایمز با اشاره به تحریم شدن مراسم تنفیذ ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد توسط رهبران مخالفان ایران، نوشته است که بریتانیا پتریک دیویز، مرد شماره دو سفارت خود در تهران را به مراسم تنفیذ فرستاده است.

وزارت خارجه بریتانیا گفته است رفتن معاون سفیر به مراسم، به جای سفیر، برای این بوده است که به حکومت ایران پیامی داده شود که همه چیز میان دو کشور "عادی نیست."

با این حال، به نوشته تایمز، منتقدان این اقدام در بریتانیا می گویند که اعزام معاون سفیر به مراسم تنفیذ می تواند نشانه مشروعیت بخشیدن به حکومت ایران تلقی گردد.

تایمز می نویسد که ویلیام هیگ، وزیر خارجه در کابینه سایه بریتانیا گفته است با توجه به شرایط ایران حضور بریتانیا در مراسم تنفیذ باید در پایین ترین حد ممکن انجام می شد و به نظر می رسد کشورهای دیگر در این زمینه موفقتر از بریتانیا عمل کرده اند.

این روزنامه به نقل از سر مینگیز کمبل، رییس سابق حزب لیبرال دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی مجلس عوام می نویسد که در زمانی که یک دادگاه نمایشی مخالفان حکومت در حال برگزاری است، بهترین شیوه عمل برای بریتانیا صرفا انجام حد اقل های ممکن دیپلماتیک می بود.